Whisky: Verkostungsbericht

Miese Nase, aber der Köööörper!
Patric Sperling über Dalmore 1995/2010 Rum Finish

Die Fakten

DestilleAberlour
AbfüllerAberlour
RegionSpeyside (Schottland)
WhiskyAberlour a'bunadh
Batch14
Alkoholgehaltverdünnt auf 59.5 Vol%
Whisky-Artnicht kältefiltrierter Single Malt Whisky
ReifungLagerung in Oloroso Sherry Butts
durchschnittliche Bewertung4.17 von 5 Brennblasen
4 Punkte 4 Punkte 4 Punkte 4 Punkte 1 Punkte (83%)
TastingnotizenA 19th-century-style whisky matured exclusively in Spanish oak Oloroso sherry butts, then bottled at cask strength. Dark, luxurious and powerful; a superb after-dinner malt.
Colour: Deep, rich amber.
Nose: An intoxicating aroma of mixed spices, praline and spiced orange, harmonising with rich, deep notes of Oloroso sherry.
Taste: Orange, black cherries, dried fruit and ginger, spiked with dark bitter chocolate and enriched with sherry and oak. Full-bodied and creamy.
Finish: Robust and intense, with bitter-sweet notes of exotic spices, dark chocolate and oak.Aberlour a'bunadh is currently available in France, UK, Duty Free and is soon to be exported to other countries around the world.
weitere Fakteneiner Flasche Aberlour aus dem Jahr 1898 nachempfunden

Verköstigung: Distillery-Tour Tasting (Aberlour Distillery in Aberlour)

2005-10-10Patric Sperling
FarbeOld Gold
ViskositätTausenfüßler
NaseBlumen
4 Punkte 4 Punkte 4 Punkte 4 Punkte 1 Punkte
KörperRauch und Vanille
4 Punkte 4 Punkte 4 Punkte 4 Punkte 1 Punkte
AbgangRauch
4 Punkte 4 Punkte 4 Punkte 4 Punkte keine Punkte
Gesamteindruck 4 Punkte 4 Punkte 4 Punkte 4 Punkte 1 Punkte (83%)
© 2005-2018 by Patric Sperling
Zuletzt am 2010-01-17 geändert. — Erstellt in 23.86 Millisekunden.